no
6/Dvorci/slider

5. март 2015.

Zabavljaj se sa devojkom koja putuje

Нема коментара
Zabavljaj se sa devojkom koja putuje

Skoro, tražeći jedan članak na internetu, sasvim slucajno naleteh na jedan tekst koji mi se mnogo dopao, pa poželeh da ga podelim sa vama.
Obzirom da su teme mog bloga putovanja, boravak u prirodi i planinarenje, ovim tekstom neću narušiti njegovu koncepciju.
Ovaj post je nastavak i kontra odgovor na prethodni koji glasi
Nemoj se zabavljati sa devojkom koja putuje

Kontra-odgovor je u originalu takođe na engleskom i napisala ga je Anna Trigler.
Ovo bi otprilike bio prevod:

Zabavljaj se sa devojkom koja putuje

To je ona – sedi sa šoljom toplog čaja (ili kafe) u rukama, kosu je vezala tom smešnom maramom, strasno pretvara svoja iskustva u priče. Ne trudi se da zadivi, navikla je da je ne znaju. Pravi pauze, proverava svoj dnevnik, gricka crveno lakirani nokat, očijuka...

Budi sa devojkom koja putuje - ona zna šta je pustolovina! Njoj ne treba 'servirana' zabava. Nebitno gde je – svet će joj se otvoriti i predložiti novo otkriće – iznajmiće bicikl čak i ako polja ispred nje deluju poznata.

 Ona je posvećena širenju vidika, uvek pita prava pitanja, jer zna da retko kad odgovori mogu da objasne sve.

Pored nje, nikada ne moraš da brineš šta možeš da pružiš materijalno. Njen ranac je već pun. Za nju skupe stvarčice ne govore ništa o ljubavi.

Nije joj strano da se otisne iz svoje sigurne luke, čak naprotiv. Uzbuđena je da vidi gde su joj granice. I, znaš šta? Za nju ambicija je seksi, obožava da čuje koje ambiciozne i šašave planove imaš, jer ona te podržava, jer ona zna da ti možeš sve.

Provela je dosta vremena na putu, zna šta je dom. Sitna zadovoljstva: burek sa sirom, čavrljanja sa porodicom, razgovori sa dobrim, starim prijateljima, bez da te u išta uputi ili da ti nešto objasni.

Budi sa devojkom koja putuje i ne moraš da brineš oko toga da li će se ona na nešto navići. Ona može da zaspi gdegod, navikla je na šugave sobe, dane bez šminke, na kosu sa 'ukusom' morske soli, i planove koji odu u totalno drugom smeru.

Ona vrednuje trenutke. Brbljanje o prošlosti se ponekad desi, češće – uzeće te za ruku i povesti: nova pijaca je u gradu, nova klopa treba da se proba, nova uličica da se njome luta...

Ona ima svoj stav i tvrdoglava je. Nije uplašena da je njen glas 'samo zrno peska u pustinji'.

Budi sa devojkom koja putuje i ne moraš da brineš o čemu ćete razgovarati. Imaćeš devojku koja je sigurna da je stavila neke stvari do znanja, da su je razumeli, i koja zna da je strpljenje nekad ključ do nečijeg srca. A kada se dese neprijatne stvari u vezi, a neminovne hoće, ona će ih razgoleti – svesna rizika.

Naučila je da je poverenje osnov sreće. Poverenje u sebe i u one oko nje – tako da joj neće biti problem da i tebi veruje.

Strastvena je. Kada krene da priča teško ju je zaustaviti. No, to ne znači da ne zna da sluša. Slušajući ljude koji je inspirišu ona nastavlja da radi ono što najviše voli – da putuje. Ona zabeleži svakog sa kime se njen put ukrstio, svakog ko je na neki način oblikovao njen put.

Zna da bude sama, ne trebaš joj uvek i svuda ti. Podsticaće te da istražujete neka mesta zajedno, a neka - svako svojim putem. To ne znači da se nekad neće osloniti na tebe, ušuškati se u tvoj zagrljaj ili priznati ti da se izgubila. Nije je sramota zatražiti pomoć.

Tako da – budi sa devojkom koja putuje – onom sa svojim snovima, koja je odlučna i hrabra. Zaljubi se u nju, izazivaj je, ali je pusti i da vodi. Ceni njenu nezavisnost i obećaj joj da ćeš je pratiti!


Prethodni post, prevod  Nemoj se zabavljati sa devojkom koja putuje

----
Ja sam za varijantu 2 - Zabavljaj se sa devojkom koja putuje - DA!

Fotografije: Slađana Marić
- 1. Srce - Slovenija - Julijski Alpi - Vogel
- 2. Skijatos - Grčka

author profile image
Abdelghafour

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Нема коментара

Постави коментар

Budite slobodni da komentarišete, predlažete, pitate i Vaša iskustva podelite samnom.

Mesto za vašu reklamu. Ukoliko ste zainteresovani kontaktirajte me na sd.sladjana@gmail.com
Što slučajno, što namerno, uglavnom ničim izazvano, malo putujem, malo pišem, malo i fotografišem. Da iz sećanja ne izbrišem, dođoh na ideju da na blogu ponešto i zapišem :) [Slađana Marić] (https://lh5.googleusercontent.com/-uPBpldK3rCU/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/OTp4WBJB4_g/s96-c/photo.jpg)