no
6/Dvorci/slider

5. март 2015.

Nemoj se zabavljati sa devojkom koja putuje

Нема коментара
Nemoj se zabavljati sa devojkom koja putuje

Skoro, tražeći jedan članak na internetu, sasvim slucajno naleteh na jedan tekst koji mi se mnogo dopao, pa poželeh da ga podelim sa vama.
Obzirom da su teme mog bloga putovanja, boravak u prirodi i planinarenje, ovim tekstom neću narušiti njegovu koncepciju.
Tekst je u originalu na engleskom jeziku a ovo je prevod:

Nemoj se zabavljati sa devojkom koja putuje

Ona je ta sa raščupanom kosom obojenom suncem. Njena koža nije ono što je nekad bila. Nije samo suncem dodirnuta. Ona je spržena, izgrebana, sa masnicama tu i tamo. Ali svaki ožiljak je jedan trag – priča koja čeka da bude ispričana.

Nemoj da budeš sa njom. Teško joj je ugoditi. Uobičajeni izlazak u dvoje 'večerica – bioskop' u tržnom centru – isisaće njenu životnu energiju. Njena duša je gladna novih iskustava i avantura. Ostaće ravnodušna na tvoja nova kola i skup sat. Ona će se radije pentrati po stenama, iskočiti iz aviona, nego slušati tebe kako se hvalisaš o skupim 'stvarčicama'.

Nemoj da budeš sa njom – gnjaviće te da bukirate letove svaki put kada su promocije. Ona neće izaći na splav. Neće platiti 10.000 dindži za Avici i zato što ona zna da je vikend klabinga materijalno vredan koliko i nedelju dana negde gde je sve mnogo uzbudljivije!

Ona neće imati stalan posao, Ili ako ga ima – maštaće o otkazu. Neće da se ubija od posla da bi ostvarila nečiji san. Ona ima svoje i radi na tome da ih ostvari. Ona je slobodni umetnik. Zarađuje pišući, radeći na dizajnu, fotografiji, ili već na nečem četvrtom što uključuje njenu kreativnost i maštu. Ne smaraj je pričama o svom dosadnom poslu.

Nemoj biti sa devojkom koja putuje. Možda je proćerdala svoju diplomu ili skroz naskroz promenila posao. Sada je možda instruktorka ronjenja ili joge. Nije sigurna kad će plata. Ne radi kao robot ceo dan, ona uzima ono što joj život pruža i izaziva te da učiniš isto.

Nemoj biti sa devojkom koja putuje – ona je izabrala nesiguran život. Ona nema plan, ni stalnu adresu. Ona prati svoje srce i zna da 'sve teče'... Ona igra na otkucaje svoga srca. Nema sat. Njen dan se beleži Suncem i Mesecom. Kada talasi zovu, život se zaustavlja na tren, ali je ona naučila da surfovanje nije najvažnije u životu.

Nemoj biti sa devojkom koja putuje – ona najčešće kaže ono što misli. Nikada se neće truditi da zadivi tvoje prijatelje i porodicu. Ona zna šta je poštovanje, ali nije uplašena da uskoči u raspravu o planetarnim pitanjima ili društvenoj odgovornosti.

Nikada joj nećeš biti potreban. Ona zna da postavi šator (i da zabode klinove!) i bez tvoje pomoći. Ona dobro kuva i ne trabaš joj ti da joj plaćaš klopu. Ona je isuviše nezavisna i ne zanima je da li ćeš putovati negde sa njom ili bez nje. Zaboraviće da te čekira kada negde stignete. Ona živi u sadašnjem vremenu. Ona priča sa nepoznatima. Upoznaće mnoge zanimljive ljude sa svih strana sa kojima deli svoju strast i svoje snove. Dosadićeš joj.

Tako da – nemoj biti sa devojkom koja putuje. Jedino ukoliko možeš da je pratiš. A ako se kojim slučajem zaljubiš u jednu, nemoj da si se usudio da je zadržiš. Pusti je.


Originalni tekst na engleskom: Don't date a girl who travels

U nastavku originalnog teksta se nalazi i kontra odgovor. Napisala ga je Anna Trigler.
Prevod možete pročitati u sledećem postu bloga  Zabavljaj se sa devojkom koja putuje


Fotografije: Slađana Marić 
- 1. Jezero Morsko oko sa uspona na Rysy 2499 mnv Visoke Tatre - Poljska 
- 2. Krupajsko vrelo - Srbija




author profile image
Abdelghafour

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Нема коментара

Постави коментар

Budite slobodni da komentarišete, predlažete, pitate i Vaša iskustva podelite samnom.

Mesto za vašu reklamu. Ukoliko ste zainteresovani kontaktirajte me na sd.sladjana@gmail.com
Što slučajno, što namerno, uglavnom ničim izazvano, malo putujem, malo pišem, malo i fotografišem. Da iz sećanja ne izbrišem, dođoh na ideju da na blogu ponešto i zapišem :) [Slađana Marić] (https://lh5.googleusercontent.com/-uPBpldK3rCU/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/OTp4WBJB4_g/s96-c/photo.jpg)